Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lita inte bara på Eon!

Kraftbolaget Eon hade bjudits in till kommunstyrelsens tisdagssammanträde för att informera om planerna på en vindkraftpark på Långholmsberget, på gränsen mellan Smedjebackens och Skinnskattebergs kommuner.

Leif Nilsson och Göran Engström var överens om att det är viktigt att samrådsprocessen får ha sin gång innan kommunen kommer till ett beslut att säga ja eller nej till Eons vindpark. Då är min förhoppning att kommunen verkligen sätter sig in i vilka möjliga lokala effekter – negativa och positiva – som utbyggnaden av vindkraftsparken på Långholmsberget kommer att medföra för den biologiska mångfalden i skogens flora, fauna och kulturvärden i områdets variationsrika naturskogar/blandskogar.

Jag hoppas att kommunen inte tar något beslut i etableringsfrågan innan en noggrann och oberoende inventering om den globala nyttan mot den lokala påverkan har gjorts och att kommunen inte enbart litar på Eons informationsunderlag.

Varför inte ha en offentlig vindkraftsdebatt där sakkunniga från verk och myndigheter samt politiker och även sakkunniga vindkraftsmotståndare medverkar?

Jag vill också passa på att påminna Smedjebackens kommun om vad miljödebattören och vindkraftsförespåkaren Stefan Edman har sagt när han varnar för att kommunerna har för bråttom med att säga ja till nya vindkraftsparker och kritiserar att vindkraftsutbyggnaden går fram för snabbt.

Kirsi Tikkanen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel