Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LIVE: Kumla IBK–Per-Ols IBF

”Det viktiga är att vi har fokus på vårt spel”.

Annons

Division 1, västra, Svealand är framme vid den 22:a och sista omgången. Och då ska streckkampen mellan nykomlingarna Per-Ols och Nyfors IK avgöras.

Per-Ols möter på bortaplan Kumla IBK medan Nyfors hemma i Eskilstuna sporthall tar emot tabelljumbon Lesjöfors/ Filipstad IBK.

Förutsättningarna är enkla. Tar Per-Ols minst en poäng under ordinarie tid är kontraktet klart.

– Nu är det 60 minuter spännande innebandy som väntar på lördag, lite som en SM-final för oss. Vi vet alla vad som gäller, säger Per-Olstränaren Niclas Österberg.

Fördel eller nackdel att Kumla inte har något att spela för?

– Det kan man vrida och vända på hur länge som helst. Men det viktiga är att vi har fokus på vårt spel, säger Österberg.

Flera spelare i Per-Ols var med om en liknande situation förra säsongen. Hannes Cederfeldt, Marcus Collén, Markus Thuvander och Eddie Abrahamsson plus tränaren Niclas Österberg fick då alla se Sala Silverstaden IBK lämna division 1 efter förlust i den sista omgången.

Läs mer: Nu väntar ny ödesmatch för Hannes

– Vi har en bra känsla i truppen, men det gäller att alla förstår innebörden av den här matchen, säger Hannes Cederfeldt.

Misslyckas Per-Ols med att rädda kontraktet väntar spel i division 2 nästa säsong, och då med heta derbyn mot uppflyttade Knäppmora AIK.

Lär mer: Ser det som en SM-final

Läs mer: Aktuell tabell

Matcherna i den sista omgången börjar klockan 17.00 och du kan följa streckdramat här

Annons