Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LIVE-TV: Sommarstugemordet – nu öppnas ex-makens grav

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Under tisdagen öppnas graven på Gustavsbergs kyrkogård utanför Stockholm, där den man ligger som tidigare var gift med den 41-åriga kvinnan som misstänks för att ha mördat sin pappa i en sommarstuga utanför Arboga i augusti.
Reporter Susanna Ahnlund var under förmiddagen på plats vid kyrkogården.

Detta har hänt (länk till tidslinje)

Den 41-åriga kvinnan misstänks ha mördat sin pappa. Misstankar finns även om att hennes tidigare make inte dog en naturlig död. I dag öppnas den 42-årige mannens grav, i ett försök att få reda på vad som egentligen hände honom.

Läs också: Makens grav tycks ännu vara orörd

I oktober fick polis och åklagare klartecken att öppna graven på Gustavsbergs kyrkogård utanför Stockholm. När det nu sker kommer kyrkogården spärras av och stängas för besökare.

Även luftrummet ovanför kyrkogården är avspärrat.

– Vi har varit i kontakt med rättsläkare som har gjort bedömningen att man kan få fram mer information från kroppen än vad vi har i dag, har Jessica Wenna, en av de två åklagare som leder utredningarna av drunkningen och mordet i sommarstugan, tidigare sagt till TT.

Mannen hittades död i Hjälmaren i augusti förra året. Polisen inledde då ingen förundersökning om brott, men den senaste tidens händelser kring mannens tidigare hustru har skapat misstankar om att något inte står rätt till.

I augusti i år hittades kvinnans pappa mördad och hennes mamma skadad i en sommarstuga vid Hjälmaren. Och sedan kvinnan och hennes 18-årige pojkvän blivit misstänkta för de brotten inleddes en förundersökning om mord angående makens död.

En förundersökning om försök till grovt bedrägeri har också inletts och rör misstankar om att kvinnan ansökt om livförsäkring i makens namn, och även begärt ersättning från försäkringen.

Ingen formell misstanke har riktats mot kvinnan kring ex-makens död. Den 41-åriga kvinnan och hennes 18-årige pojkvän sitter häktade sedan den 2 september efter att ha gripits i Trondheim i Norge.