Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löftena till medborgarna i norra länsdelen har skrivits på

Fokus på ungdomar, trafik och synlighet är polisens löften till invånarna i norra länsdelen. Under tisdagen kunde polisledningen och kommunalråden skriva under på årets medborgarlöften.

Annons

För Skinnskattebergs del är fortsatt fokus på att öka tryggheten i trafiken och att minska fortkörning vid skolorna.

– Skinnskattebergs kommun har samma som tidigare. I Fagersta är löftet att fokusera på ungdomar då det har varit mycket skadegörelser där, säger Agneta Kumlin, lokalpolisområdeschef.

– Kommunen tittar på kameror och var de kan sättas upp samt att anmäla tidigt. Vi tittar på att patrullera vid de skolor där det är problem.

För dig som är pluskund: Skadegörelsen på skolorna ska minska - polisen och kommunens nya mål

Dessutom ska områdespoliserna få tid och möjlighet att ägna sig åt fånga upp riskbeteenden hos unga. För den viktigaste delen i arbetet är det förebyggande, menar Agneta Kumlin.

– Det kräver en långsiktighet och att någon har ett ansvar. Samverkan kan vi inte lägga på en patrull, de är delaktiga i det här men de har inte tid att gå på möten. Utan det är kommunpolisens roll att knyta ihop säcken, säger Agneta Kumlin.

Läs även: Tryggheten i fokus för traktens nya polisduo

För Norbergs del har medborgarna önskat att polisen ska synas mer för att öka tryggheten i trafiken och den offentliga miljön. Tidigare löften var att polisen skulle röra sig mer runt Noren och vid asylboendena men sedan antalet platser minskat och boenden lagt ner så har det behovet minskat. Men trygghetsvandringarna kommer fortsätta då de anses ha fungerat bra.

– Vi kommer göra mer trafikkontroller och synas mer. Vi kommer titta hela tiden på vad vi jobbar med. Det kan växla från vecka till vecka. Folk ringer mycket om de olika saker och då försöker man anpassa sig till det, säger Agneta Kumlin.

Medborgarlöftena är en del av samarbetsavtalen mellan kommunerna och polisen. Invånarna får komma med synpunkter och önskemål.

Läs också: Polisen lovar att patrullera mer

Marino Wallsten (S) och Agneta Kumlin skakar hand.
Annons