Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Löftet: FAIK till division 1 om två år

Fagersta AIK har fått en ny ordförande. Keijo Jokiniemi tar över efter Håkan Westborg, och den nye ordföranden har stora ambitioner med klubben.
– Vi ska upp till division 1 och i och med det måste vi värva spelare utifrån. Det går inte med bara egna killar, vi måste få influenser utifrån. Den här satsningen görs nästa år, säger Keijo Jokiniemi.

FAIK har en turbulent tid bakom sig med stora ekonomiska problem. Men den trenden ska nu vändas. Klubben ska enligt Jokiniemi betala tillbaka sin skuld till kommunen (75 000 kronor) till årsskiftet och tar därefter nya tag.

– Styrelsen ska bestå av mig, en kassör och en sekreterare. Vi har fått ihop en marknadsgrupp som ska jobba med sponsorbiten. Sedan ska det finnas olika kommittéer inom klubben som alla har sitt ansvarsområde. Vi måste sanera ekonomin i år, det här får bli ett knapert år. Förhoppningsvis står vi på noll nästa år, säger Jokiniemi och fortsätter:

– Jag vill inte se FAIK falla, hockeyn ska finnas kvar här i Fagersta.

Det är alltså till nästa säsong som FAIK ska göra den riktiga satsningen. Jokiniemi hoppas då på att spelare utifrån kan förstärka laget, samtidigt som unga föredettingar i FAIK, som nu går på hockeygymnasier runt om i Sverige, ska återvända till sin moderklubb.

– Det kan komma 5-600 personer till Fagerliden om vi spelar i division 1. Mattias ”Tjatte” Karlsson får också hjälpa till och se vad som behövs för att göra en satsning. Vi ska kunna konkurrera med Hedemora, säger Jokiniemi.

Hur ser du på att ta över ordförandeskapet i klubben?– Det är en utmaning. Jag gillar hockey och vi måste ha en drivande kraft för att få med oss folk. Men jag klarar det inte själv, jag måste ha hjälp från folk runt omkring. Det finns ett sug i klubben, det känns.

Och redan nu är Jokiniemi i gång med sin ambitionshöjning.

– Det ska bli fart på FAIK igen. Det har varit för mycket negativt på sistone. Vi måste bygga underifrån och få de unga till Fagerliden. Alla ska veta att det satsas till nästa år.