Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokala tjejer presterade bäst dag ett

Inledningen av O-ringen på söndagen blev verkligt tuff. En hårt kuperad terräng i kombination med sol och värme gjorde att många av de 16000 deltagarna fick kämpa hårt.

Annons
Mathilda Björn från NOK.

Inledningsetappen vid Vånga, nordväst om Kristianstad bjöd på riktiga utmaningar. För norra länsdelens löpare var det en ovan terräng och vägvalsproblemen lite ovanliga.

Bästa insatserna svarade tjejerna för. NOK:s Lovisa Jonsson i D18 hade något riktigt bra på gång men på den åttonde kontrollen kom en jättemiss. Lovisa blev 23:a men har kapacitet att klättra senare i veckan.

Även Mathilda Björn gick bra i D17-20 Kort och kom in på sjundeplats.

– Jag tog det riktigt lugnt till första men sedan bommade jag lite på flera kontroller, säger Matilda som ändå var ganska nöjd, speciellt med den fina avslutningen där hon var snabbast i sin klass.

– Jag har ju inte orienterat så mycket i år, har haft skador och varit sjuk, men nu när jag klarat av premiären hoppas jag att det går bättre framöver, säger hon förhoppningsfullt.

Den allra bästa placeringen bland vår klubbar fixade Malin Jonsson, OK Hedströmmen. Malin kom in som fyra i Klassen D40 M och var bara 2.24 minuter från etappvinst.

På måndagen är det dags för den andra etappen, även den i den kuperade vångaterrängen.

Annons