Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokalt lag till final

"Vi är mer än nöjda".

Annons

Systemair Cup avgjordes i Skinnskattebergs inomhushall under fredagen och lördagen. Tre lokala lag deltog och av dem lyckades Heds IF bäst, som tog sig till final.

För arrangörsklubben Skinnskattebergs SK så blev det respass i gruppspelet. Efter en vinst, en oavgjord och en förlust var man tvungna att vinna stort mot Valskog för att ta sig vidare, men matchen slutade 3–3 och därmed var SSK utslagna.

– Vi gjorde en dålig förstamatch mot Skogsbo AIF (0–2), men sedan fick vi igång spelet. Vi gjorde några hyfsade matcher, hade många lägen men saknade energin. Vi hade tränat hårt under veckan före cupen och till slut tog enerin slut, säger tränaren Patrik Parkatti.

Riddarhytte SK spelade i den andra gruppen och tog sig vidare. I semin blev det dock torsk mot Halstahammar, 2–6.

– Vi har bara tränat två gånger än så länge och att vi tog oss vidare var en skräll, säger tränaren Mattias Skoogh.

– Vi åkte på några skador och orkade inte i slutet, men vi kämpade på bra och är jättenöjda.

Kommunens tredje lag, Heds IF, lyckades bäst av de lokala lagen. Man spelade i samma grupp som SSK och tog sig vidare som grupptvåa.

I semifinalen besegrade man Nyhammar, efter att spelande tränaren Robin Jansson avgjort med sitt 3–2-mål. Hallsta vann sedan en jämn final med uddamålet, 3-2.

– De låg på men vi kontrade bra. Orken tröt, men vi är ändå mer än nöjda. Vi har en bred trupp och det ser lovande ut, säger Jansson.

Annons