Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

London mest populära staden

Många svenskar semestrade i storstäder i sommar. London är den
mest populära staden. Men fler upptäcker också San Francisco.

Sol- och badresor lockade som vanligt flest turister i sommar. Men många valde också att resa till storstäder. London har under en lång tid varit ett av svenskarnas favoritresmål, bland annat på grund av att pundet är billigt just nu. Och mellan maj och juni låg ökningen dit på 30 procent jämfört med förra året, enligt bokningsstatistik från Resia.

-London är en klassiker som står sig. Många har också blivit nyfikna på att resa tillbaka för att uppleva nya saker och känna atmosfären bortanför turiststråken, säger Ingela Schönning, kommunikationschef på Resia.

Den brittiska huvudstaden är den mest bokade storstaden i sommar, följd av New York och Barcelona, två andra städer som länge legat i topp.

San Francisco trendigt

Men New York backar alltså något, från förstaplatsen förra året till andra plats i år. I stället klättrar San Francisco på listan, från sjätte till femte plats. Staden är i ropet sedan SAS startade direktlinjer dit, och efter att guideboksföretaget Lonely Planet utsåg San Francisco till trendigaste platsen att resa till under 2013.

När det gäller sol och bad var det turkiska Antalya som var favorit, följt av Mallorca och Rhodos.