Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Löpte amok naken - åtalas

En naken man vandaliserade flera bilar i Västanfors i slutet av augusti. Nu åtalas en 30-åring och krävs på ett saftigt skadestånd.

Fagersta. Polisen ryckte ut till Sjövägen tidigt på morgonen efter att en 30-årig man setts gå omkring naken och blodig där.

När patrullen kom fram ska mannen ha uppträtt aggressivt och skrikit. Enligt polisen var han okontaktbar och sprang runt och slog på flera parkerade bilar.

Trots att pepparsprej användes fick polisen inte stopp på mannen. Enligt förundersökningen ska han ha kunnat övermannas först efter att en polis slagit honom en gång med batongen i ryggen.

Mannen fördes in i en ambulans och fick lugnande medel. Han fick sedan lämna drogprov som visade att han hade amfetamin i kroppen, samt ett annat preparat som inte är narkotikaklassat.

Nu har 30-åringen åtalats för narkotikabrott och skadegörelse. Enligt åtalet är det fyra personbilar som fått rutor sönderslagna av mannen. Att laga bilarna kostade en hel del pengar och mannen krävs nu på sammanlagt 35 250 kronor i skadestånd.

30-åringen har i förhör uppgett att han minns att han drack några starköl kvällen innan. Men vad som sedan skett minns han inte över huvud taget.

Han nekar till att ha tagit droger. Skadegörelsen har han dock inte förnekat.

Huvudförhandling väntas hållas i mars.