Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lösningen som öppnade för kuggen

Nya arbetsförhållanden gör att Västanfors mittfältare Fredrik Andersson kan träna till hundra procent med laget.

Fredrik Andersson var en viktig del i både Västanfors anfall och försvar den gångna säsongen. Nu har han bestämt sig för att satsa vidare ytterligare ett år med klubben.

– Viljan har varit där hela tiden. Det har handlat om lösningar för familjen.

Under säsongen som gick jobbade Andersson tvåskift, vilket han också har gjort de senaste fyra åren. Det gjorde att han bara kunde träna med laget varannan vecka. Lägg där till att han har småbarn hemma. Men nu ser framtiden ljusare ut bandymässigt.

– Från och med nästa vecka jobbar jag dagtid. Och min tjej har också fått fast jobb på dagtid. Då är båda hemma på kvällarna. Så det blir inga problem med barnen på det viset. Den här lösningen är bättre och jag kommer att kunna träna varje vecka, säger han.

Västanfors sportchef Björn Forsberg glädjer sig åt Anderssons beslut att fortsätta. Han ser sin mittfältare som otroligt viktig i den fortsatta satsningen. Och att han gick från försvarare till just mittfältare var ett lyckat drag, menar Forsberg.

– Vi fick ut precis det vi ville ha av honom. Han river, sliter och kämpar. Jag hoppas att det fortsätter på samma sätt.

– "Fredda" är en av våra mest rutinerade spelare och satsar man på att gå upp är det viktigt med spelare som har rutin från allsvenskan.

Anderssons mål är också att ta steget upp. Bandyn i allsvenskan är många gånger roligare än den i division 1, menar han. Men samtidigt är han väl medveten om att Västanfors måste bygga en stark trupp om man återigen ska etablera sig i allsvenskan.

– Hellre att man ligger i toppen av division 1 och vinner det mesta än att gå upp i allsvenskan med en tunn trupp och bara förlora. När vi väl går upp ska vi ha en trupp för att hålla oss kvar, säger han.