Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Louvren öppnar i gruvstad

Nu kan man gå på Louvren - i den okända gruvstaden Lens. Det
franska museet öppnade sin första filial utanför Paris i den
nordfranska staden.

Det är inte den första plats man skulle gissa på att det storslagna Louvren skulle öppna på. Men i den nordfranska staden Lens kan man nu beskåda flera av museets mästerverk, till exempel Leonardo da Vincis Oskuld och barn med St Anne. Där finns också en permanent utställning som visar två millenniers konsthistoria, skriver Daily Mail.

Byggnaden har designats av en japansk arkitektbyrå och består av glas och aluminium. Projektet har kallats Louvrens mest vågade sedan man 1989 byggde till den glaspyramid som står på museets gård.

Det har tagit åtta år att färdigställa den nya delen i Lens.

Vill locka 700 000

Förhoppningen är att museet ska locka 700 000 besökare per år, och man hoppas att stadens läge nära Belgien, England och Tyskland ska hjälpa.

Enligt somliga har det förlagts till landsbygden eftersom museet har beskyllts för att vända sig endast till huvudstadens elit.

En annan gren av museet är tänkt att öppna i Abu Dhabi, under 2015.