Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Luftpromenader för modiga

Promenera ut för en bergskant - 280 meter ovanför marken. Här är utkiksplatserna som inte passar de höjdrädda.

Som en hästsko sticker den nya utkiksplatsen i Kanadas Jasper Nationalpark ut, 30 meter från Klippiga bergen. Där kan turister promenera fram på den nervkittlande gången Glacier Skywalk. Man befinner sig då 280 meter ovanför Sunwapta Valley. Inte nog med det - gången är devis gjord av glas. Golvet och väggarna är alltså helt transparenta - vilket ger känslan av att stå i luften. Eller som arrangörerna uttrycker det: här ser man världen i fågelperspektiv. Inget för den som har höjdskräck alltså.

Här är andra kända utkiksplatser:

Hisnande högt: Grand Canyon Skywalk

På hisnande 1 450 meters höjd kan man stå i Grand Canyon och spana rakt ned på de magnifika klippformationerna - på Hualapai Tribe and Skywalk. Utkiksplatsen har samma konstruktion, även här är den formad som en hästsko - med genomskinligt golv.

Sevärdheten sköts av indianstammen Hualapai och ligger på Grand Canyons västra kant.

Läs mer på:www.nps.gov/grca/planyourvisit/skywalk.htm

Långsträckt naturvy: Tamborine Rainforest Discovery Skywalk

Gå runt i regnskogen - på en utkiksplats som sträcker sig över 300 meter fram. Tamborine Rainforest Discovery Skywalk i Queensland, Australien, är inte bland de högsta man kan besöka: man befinner sig som högst cirka 30 meter upp i luften. Men det är en lång promenad med fantastisk utsikt. Allt som allt tar promenaden runt en timme, då man kan få en överblick över områdets naturliv.

Läs mer på:www.rainforestskywalk.com.au/pages/thewalk.html