Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lugnt liv i Langkawi

Kritvita stränder, utflykter och god mat - lugna Langkawi har
allt. Nu är det högsäsong för Malaysias nordligaste ögrupp.

Fem tips i Langkawi

+Panorama Langkawi. Ta linbanan till det 700 meter höga berget Machincang. Från utsiktstornen och den krökta bron Sky Bridge ser man ut över hela ön och ända till Thailand. Undvik helger.

www.panoramalangkawi.com

+Seglingsutflykt med Stardust. Njut av en heldagstur på ett segelfartyg som börjar i mangroveträsken med matning av örnar och stingrockor och fortsätter ut i Kilim Karst Geoforest Park med bad på små obebodda öar.

www.langkawiyachtcharter.com

+Utflykt till Dayang Bunting. Dayang Bunting är den mest kända utflyktsön i Langkawi, berömd för enorma kalkstensklippor, en mycket vacker insjö och grottan Gua Langsir, hem för tusentals fladdermöss.

+Shopping vid Kuah Jetty. Statusen som skattefri zon gör Langkawi till ett slags malaysiskt Åland. Priserna på alkohol och tobak slår förstås en svensk ålandsbåt men mer spännande är utbudet av tyger, kläder och mat.

+The Lighthouse. Dyrt för att vara Langkawi men värt det. Exklusiv mat i en renoverad fyrbyggnad på stranden. Pröva exempelvis anka med grönpepparglaze, rödkålschutney och syrlig sallad.

www.langkawi-online.com/pages/restaurants/the-lighthouse.php

Tips: Anders Pihl