Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Luta dig ut över Chicago

Luta dig ut över Chicagos skyskrapor - på 304 meters höjd. Här finns en utkiksplats som gör upplevelsen mer interaktiv.

Nu kan turister uppleva Chicagos vy på ett något annorlunda vis. Stadens nya utkiksplats finns inte bara över 304 meter upp i luften - den lutar också. Den så kallade 360 Chicago - som tidigare hette John Hancock Observatory - finns på 94:e våningen. När besökarna där intar sina platser tiltar en del av glasfönstren långsamt. Besökarna lutas sedan ut i 30 graders vinkel.

-Chicago är skyskrapans födelseort och staden fortsätter att vara ledande inom innovativ arkitektur, säger Nichole Williamson, chef för skyskrapan.

Sammanlagt åtta personer kan samtidigt luta sig ut. Priset är 5 dollar, alltså cirka 34 kronor.

Skyskrapor i topp

Men vill man se andra innovativa skyskrapor finns gott om alternativ. I Mississauga, Ontario, ligger till exempel Absolute World Towers, som utsetts till världens häftigaste, av Emporis Skyscraper Award. Även Eight Spruce Street på Manhattan i New York tillhör toppskiktet. Huset är 76 våningar högt, sträcker sig 265 meter upp i himlen och har designats av Frank Gehry. Byggnaden ändrar dessutom form beroende på var man står, eftersom de 10 500 panelerna i rostfritt stål som skrapan består av alla är olika varandra.