Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyft blicken, Malin Gabrielsson (KD)!

Annons

Malin Gabrielsson (KD) skriver i länsmedia om personalförsörjningen på barnkliniken. S, V och MP i regionen ber henne att lyfta blicken för att se hur regioner arbetar med att hitta rätt personal med rätt kunskap.

Det är bra att Kristdemokraterna är engagerade i frågan kring barnklinikens bemanningssituation. Det är vi också. När man arbetar med frågor om bemanning på politisk nivå är det viktigt att lyfta blicken och se till helheten. Vi tror att det är viktig att alla medarbetare känner att det är attraktivt att arbeta inom Region Västmanland, oavsett vilken avdelning eller klinik man arbetar på.

Vi tycker i likhet med Kristdemokraterna att det ska vara attraktivt att arbeta helg och natt, och att villkor för att utbilda sig ska vara tydliga och dessutom löna sig på flera sätt. Av den anledningen arbetas det hela tiden med att skapa former för karriärmöjligheter, arbetstidsmodeller och utbildningstjänster. Mycket av detta har redan gått från beslut till verkstad och är på gång i verksamheterna. Det är därför anmärkningsvärt att Kristdemokraterna hävdar att regionen är passiv.

Malin Gabrielsson och Kristdemokraterna anklagar även regionen för att avvakta och beklagar sig för att vi ser till det långsiktiga. Det är förvånande och beklagligt att Kristdemokraterna inte ser vikten av långsiktighet i dessa frågor. Om man fastnar i kortsiktiga lösningar hamnar vi bara i större problem med till exempel inhyrd personal och får ännu svårare att hitta rätt personal.

Lena Johansson (S)

Hans Jansson (V)

Pernilla Rinsell (MP)

regionråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons