Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M: De rödgröna har inte hållit vad de lovade om sjukvården

Annons

För exakt fyra år sedan lanserade Socialdemokraterna ett antal vallöften inför landstingsvalet. Regionrådet Kenneth Östberg (S) lovade bland annat 134 så kallade ungdomsjobb/traineejobb inom vården i Västmanland. Men löftet blev ett fiasko. Inte ett enda jobb skapades och hela projektet skrotades.

Socialdemokraterna i Västmanland lanserade fler vallöften 2014. ”Jämlik vård efter behov” var ett av dem, och cancerbehandling inom fyra veckor var ett annat. Har löftet uppfyllts? Knappast. I Västmanland får bara 64 procent av patienterna operation eller annat behandlings i tid. I M-styrda Halland är siffran 91 procent. Det går alltså att erbjuda vård inom rimlig tid, men S-styret i Västmanland har misslyckats under sina snart åtta år vid makten. Det är varken jämlikt eller rättvist.

Socialdemokraterna lovade även att införa så kallade patientkontrakt som skulle ge patienten ökat inflytande. Något sådant har vi inte sett till i Västmanland trots att Socialdemokraterna lovade detta för fyra år sedan.

Mittmedias tidningar har satsat på tjänsten ”Kandulova” under valrörelsen. Det vore klädsamt om journalisterna började med att följa upp vad inte minst de styrande Socialdemokraterna lovade under förra valrörelsen. En sådan granskning skulle nämligen visa att knappt några av deras vallöften avseende sjukvården har uppfyllts.

Dessutom har kötiden för vård och behandling och hyrpersonalberoendet ökat.

Det är dags för ett nytt ledarskap i landstinget/region Västmanland. En ledning som tar patienter och personal på allvar, och som prioriterar att kapa vårdköerna.

Tomas Högström (M)

Mikael Andersson Elfgren (M)

Jenny Landernäs (M)

Kandidater till landstingsfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons