Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magi och meze i Jordanien

Jordanien är ett bra alternativ till Egypten dit resorna
fortfarande är inställda. Där väntar ökenliv, bad i världens
saltaste sjö och lockande meze-menyer.

+Träng dig ned i världens saltaste sjö. Döda Havet är lägsta punkt på jorden och en fängslande plats med bibliska referenser. Som besökare får man inte missa chansen till ett dopp. Du flyter som en champagnekork, en helt unik upplevelse.

+Besök hantverkstaden Madaba. Staden är berömd för sina bysantinska mosaiker och flera andra sorters konsthantverk. Det är även en stad med speciell sammanhållning: Här betraktar sig alla av tradition som släktingar till varandra, trots sina 150 000 invånare.

+Sväva över magisk öken. Upplevelsen av den vackra öknen i Wadi Rum blir ännu mer oförglömlig genom att åka ballong över samma landskap. En tur kan bokas på de flesta större hotellen i Aqaba, från cirka 700 kronor per person.

+Pröva det jordanska köket. Maten är ett gott skäl nog för att resa till landet. En rekommendation är Ali Baba i Aqaba, på Raghadan street. De är specialister på kyckling och har lockande meze-menyer.

+Upplev de bästa romerska ruinerna. Många kännare räknar de romerska ruinerna i Jerash som de finaste som finns utanför Italien, med teatrar och palats som står kvar. Jerash ligger på bekvämt utflyktsavstånd norr om Amman i en av Jordaniens grönaste regioner.

Tips: Anders Pihl