Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mai ödjmuk inför premiären

Fagersta Södra inledde försäsongen med två förluster. Men efter det har det blivit idel vinster. Anas en hybris till seriepremiären?

Försäsongen startade i moll för Södra. Den 2 mars förlorade laget mot Örebro SK Ungdom med 4–1. Söndagen den 10 mars kom nästa bakslag då Forssa BK vann med 2–1.

Men det här var länge sedan. Efter den söndagen har Södra radat upp vinster. Av de senaste sju matcherna har Södra vunnit fem och spelat oavgjort i två (efter full tid).

– Vi har ”peakat” uppåt hela tiden och gjort framsteg varje vecka. Med det i ryggen går vi in i seriespelet med en positiv känsla, säger tränaren Khoa Mai.

Mai menar att förlusterna som Södra åkte på i början av försäsongen möjligen var nyttiga för laget, då de efteråt kunde titta på vad som behövdes förbättras till nästkommande matcher. Något laget verkar ha tagit till sig.

– Det är framför allt i försvaret som vi har lagt en bra grund. Vi har inte släppt in så många mål. Vi försöker spela offensivt, men man vinner inga matcher med ett dåligt försvar, säger Mai.

Ni har inte fått hybris av resultaten?– Det tror jag inte. Vi fick en liten törn i cupmatchen mot Valskog så vi försöker vara ödmjuka inför varje uppgift, säger Mai och fortsätter:

– Vi ska försöka få en bra start i serien, det skulle ge lite arbetsro.