Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mälarenergi certifieras med "schysst elhandel"

Mälarenergi är ett av tre företag som är först ut i Sverige att omfattas av den nya certifieringen "schysst elhandel". Tanken är att certifieringen ska ge kunder högre trygghet i sitt val av elavtal och fungera som en garanti att företaget har en öppen, transparent och pålitlig elhandel.

Annons

Den nya certifieringen "schysst elhandel" som branschorganisationen Energiföretagen Sverige instiftat syftar till att ge kunder trygghet med sitt val av elavtal. Det finns sedan tidigare riktlinjer för energibranschen kring tecknandet av elavtal men "schysst elhandel" ställer högre krav på företagen.

Certifieringen innebär att företagen ska ha tydliga avtal och villkor. Det ska även finnas tydlig information om kundens rättigheter, hur klagomål kan framföras till företaget och sanningsenlig prisinformation.

– Certifieringen är ett kvitto på att vi är ärliga och öppna mot våra kunder och att kunderna kan känna sig trygga med oss. Att vi tillsammans med två andra elhandelsföretag är först ut är också ett bevis på att vi driver branschen framåt och gärna tar rollen som förebild, säger Eva Söderberg som är Affärsområdeschef för Elhandel hos Mälarenergi i ett pressmeddelande.

Det är certifieringsföretaget DNV GL som på uppdrag av Energiföretagen Sverige som tagit fram certifieringen tillsammans med bland annat Konsumentverket, Konsumenternas Energimarknadsbyrå och Energimarknadsinspektionen.

Annons