Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målkungen hyllar Mais system

I fjol blev han ofta lämnad ensam i anfallet. Men nu får Södras skyttekung Johan Adamsson hjälp av två till anfallare i det nya spelsystemet – som han hyllar.
– Vi äger boll så mycket mer nu, säger han.

Johan Adamsson blev överlägsen målkung i division 4 förra säsongen. Men trots sin målskörd menade han ibland att han kände sig för ensam på den tredje delen av planen offensivt.

Till i år har dock Fagersta Södra infört ett nytt spelsystem som ska gynna både Adamsson och resten av laget. Nuförtiden spelar man 4-3-3. Och Adamsson stormtrivs.

– Det är väldigt bra, tycker jag. Det känns riktigt roligt. Det känns litegrann som att vi har kommit fram till något som fungerar, som det har sett ut på träningsmatcherna i alla fall. Vi äger boll så mycket mer nu än vad vi har gjort tidigare, säger Adamsson.

Känner du att du får mer hjälp nu?– Ja, så är det. Nu ska vi vara tre stycken där uppe. Vi har inte spelat så många träningsmatcher tillsammans, men det känns som att vi börjar hitta löpvägar och kombinationer.

Tränaren Khoa Mai har lagt mycket tid på att få spelsystemet att sätta sig. I träningen har han lagt in flera övningar som är kopplade till hur Södra ska röra sig på planen. Och han menar själv att det ser bättre ut nu än i fjol.

– Vi gjorde bra resultat på försäsongen i fjol också. Men i år är det bättre riktlinjer och ramar, säger han.

Södra ska gynnas av det nya spelsystemet både i försvaret och anfallet. Redan nu har Mai sett hur laget är mer kompakt i försvarsspelet. Och i anfallet faller det sig naturligt att fylla på mer flera spelare.

– Det känns stabilt och det känns som att vi kan hålla ihop på ett bättre sätt. Vi har hittat en grund, men det finns mer att träna på.