Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målvakten tvåmålsskytt i SSK:s seger

Skinnskattebergs SK avslutade säsongen med en seger 4-3 (3-2) mot Norrby SK i en match som inte bjöd på något skönspel på grund av regn. Stor hjälte för dagen blev målvakten Tony Oskarsson, som levererade både framåt och bakåt.

SSK har en kille som ofta svarar för avgörande insatser.

Han har varit med länge men är hela tiden alert. I matchen mot Norrby svarade Tony Oskarsson för en riktig kanonräddning redan i den första minuten när han räddade ett friläge.

Som så många gånger tidigare visade han prov på riktigt snabba beslut. När sedan gästerna knappa kvarten in i matchen fick en straff var han ytterst nära att klara även den. Men trots att han hade fingrarna på bollen så smet den in.

Tony fick sedan ta revansch tio minuter senare när Emil Johansson togs hårt i Norrbys straffområde och domaren blåste straff.

Tony stegade fram och satte bollen i mål till 1-1.

Fram till den tjugofemte minuten var det gästerna som hade det mesta av spelet och hemmalaget var illa ute några gånger.

Det blev också Norrby som åter tog ledningen efter knappa halvtimman. Vem kliver åter in i handlingen om inte målvakt Oskarsson.

SSK får åter en straff efter det att gästerna gått hårt år en hemmaspelare i ett fint anfall. Tony visar åter kyla och sätter säkert sin tredje straff för säsongen och kvitterar till 2-2.

Fyra minuter senare får publiken se årets mål på Hedströmmen. Det är unge Shafick Irarema som först drar ett par motståndare för att sedan driva några steg innan han med ett välriktat skott sätter bollen i Norrby-målvaktens högra kryss.

En jublande glad Shafick visar sedan prov på akrobatik i den högre skolan när han gör sin målgest.

Detta är en kille som SSK kommer att få mycket glädje av framöver. Han har tekniken är snabb och orädd får man bara slipa till lite detaljer så kommer det att bli riktigt bra.

Det sista målet för SSK denna säsong görs av lagets store målskytte Mikael Ernebrink som åter visade en härlig känsla när han retfullt enkelt lobbar bollen över en utrusande målvakt. ”Brinken” är för övrigt tvåa i seriens skytteliga.

Matchen spelades i ihållande regn vilket gjorde planen hal och svårspelad. SSK-tränaren Patrik Parkatti var nöjd med segern men inte spelet.

– Vi har jobbigt under inledningen då vi inte kommer rätt utan är på väg offensivt när de vänder spelet, säger han.

– Jag är nöjd med att det blev en seger, men spelmässigt kan vi bättre. Säsongen som helhet kunde varit bättre, hade nog siktat på en plats högre än en sjätteplats.