Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målvaktskrisen uteblir i Västanfors

Västanfors båda målvakter Anna Dömstedt och Fanny Dovås lämnade laget inför hösten för att studera i Falun. Men trots det är de sugna på en fortsättning i laget.
– Just nu känns det så, säger Anna Dömstedt.

Målvaktskrisen i Västanfors kom aldrig under höstsäsongen, trots att lagets båda målvakter flyttade till Falun. Både Anna Dömstedt och Fanny Dovås kom hem när laget hade matcher och hjälpte till. Och så kan det bli nästa säsong också.

– Det känns jättepositivt. De vill spela med Västanfors. Men de kan inte träna med oss, säger Västanfors sportchef Mikael Wikman.

Är inte det ett problem?– Det är inte den optimala lösningen. Men vi har ingen tanke på att värva någon annan målvakt just nu.

Anna Dömstedt, som just nu dras med en knäskada, är helt inställd på att fortsätta spela i VIF.

– Just nu känns det så. Under sommaren är jag väl hemma, och under våren får jag köra på så gott det går. Om jag är hemma får jag passa på att träna, säger hon.

Fanny Dovås delar hennes uppfattning.

– Jag får komma hem någon gång och träna. Jag ska försöka hitta ett lag här (i Falun) som jag kan träna med på veckodagarna, säger hon.

A-lagstruppen är i övrigt intakt – än så länge.

– Det är alltid så att några är mätta och fundersamma när säsongen slutar. Det går rätt snabbt, de slutar med fotbollen och börjar med innebandyn. Då tänker de inte så långt som till fotbollen nästa säsong. Det är fullt förståeligt, säger Wikman och fortsätter:

– Jag har inte hört någon som officiellt deklarerat att hon slutar. Och jag har inte hört att någon ska spela någon annanstans Vi vill bygga vidare på det här, det är ett ungt lag.

Läs mer: Det är fortfarande oklart vem som kommer att träna a-laget i Västanfors nästa säsong. Läs om hur diskussionerna går i fredagens FP.