Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man döms för cannabisodling

En norbergare i 30-årsåldern har dömts till skyddstillsyn sedan han framställt 419 gram cannabis genom odling och sedan haft narkotikan för eget bruk.

NORBERG. Tingsrätten anser att av de 419 grammen var cirka hälften att betrakta som narkotika. Resten var i stort sett obrukbart.

Normalt ska innehav av den mängden narkotika ge fängelsestraff på cirka tre månader, men tingsrätten valde skyddstillsyn som påföljd.

Norbergaren stod även åtalad för försök till bedrägeri. Enligt åtalet försökte norbergaren lura ett försäkringsbolag genom att stöldanmäla en bil, som bolaget menade var registrerad utomlands sedan flera år.

Åtalet ogillades då tingsrätten menar att det inte går att bevisa att det var Norbergsbon som stod som ägare till bilen, eller var den som gjorde stöldanmälan. Det kan, menar tingsrätten, har varit någon som försökt utnyttja norbergarens namn.

JÖRGEN HJERPE