Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man föll från telestolpe

En man skadades svårt när han föll från en telestolpe i Uttersberg. Han har nu förts till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Mannen ska ha arbetat med att ta bort gamla telestolpar längs länsväg 597 mellan Uttersberg och Riddarhyttan. Stolparna, som var från 1930-talet, ska bort då telefontråden inte längre används.

Hur olyckan gått till är oklart. Men troligen har någon av de vajrar som stagade upp stolpen gått av och stolpen, som stod på en bergknalle, har sedan ramlat.

Mannen hade klättrat upp med hjälp av så kallade stolpskor och var även fastspänd med ett bälte i stolpen. Vi fallet skadade sig mannen och han fördes med ambulans till sjukhus.

Enligt uppgift var han vid medvetande när ambulansen kom till platsen. Tjänstgörande sjuksköterska på akuten i Västerås uppger att mannen är svårt skadad. Han kom först till akuten i Västerås, men har nu förts vidare till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Polisen har varit på plats och spärrat av ett område runt platsen där stolpen stod och ska nu utreda olyckan.