Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man rånad och slagen av fyra

En Fagerstabo har dömts till två och ett halvt års fängelse. Han har tillsammans med tre andra misshandlat, rånat och hotat en ensam man.

Annons

Det var i våras som Fagerstabon, en man i 25-årsåldern, tillsammans med tre andra män turades om att slå brottsoffret. De stal också hans mobiltelefon, klocka och kontokort.

Under hot tvingades mannen att avslöja sin kortkod. Sedan tankade de fyra en bil för pengar på mannens kort. De tog också kontanter från plånboken.

Efter händelserna hotade gärningsmännen offret med att skada eller döda honom om han berättade för polisen.

Tre av de fyra dömda personerna nekar helt till brotten. Den fjärde har medgett två mindre slag men nekar i övrigt.

Men det finns flera olika typer av bevis som styrker offrets berättelse. Bland annat att Fagerstabon när han greps bar på offrets mobiltelefon, att det den aktuella kvällen tankades med offrets kort och att blod från offret har hittats på platsen där misshandeln skedde.

Falu tingsrätt slår också fast att det inte finns något skäl för den slagne mannen att riskera livet genom att ljuga om att ha blivit utsatt för brott.

Efter en jämförelse med liknande fall konstaterar tingsrätten att rånet inte är grovt, trots att det betraktas som ”mycket allvarligt”.

Annons