Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många är positiva till den vård de får av Mitt Hjärta

Annons

Bergslagssjukhuset.

Sjukvårdspartiets insändare med frågor om hotet mot vården i Fagersta (1 mars) kommenterades den 8 mars av en tidigare representant för ”Landstingsbevakarna”.Insändaren innehåller ingenting som är meningsfullt att debattera men ett antal felaktiga synpunkter bör rättas till.

Påståendet att Sjukvårdspartiet först nu äntligen hade hittat upp på läktaren vid landstingsfullmäktiges sammanträden är helt felaktigt. Efter partiets fyra år i fullmäktige (2006 – 2010) har vi alltid varit närvarande på åhörarläktaren vid fullmäktiges möten under de år som som vi har tvingats stå utanför politiken (2011 – 2016).

Påståendet att i stort sett alla patienter vid Bergslagssjukhuset skulle ha negativa och kritiska synpunkter på Mitt Hjärta vid kontakter med ”Landstingsbevakarna” ger ett otillräckligt underlag för man ska kunna ta ställning till helheten. Vi har inom Sjukvårdspartiet också haft omfattande synpunkter och kommentarer från patienter. En kraftig majoritet av dessa har redovisat en positiv inställning till den erhållna vården. Uppenbarligen har majoriteten bland patienterna med positiva synpunkter inte tagit kontakt med ”Landstingsbevakarna”.

De negativa patientkontakterna har uppenbarligen förts vidare till landstinget. Inom Sjukvårdspartiet har vi till och med av tjänstemän i landstinget blivit beskyllda för att det var en medlem ur vårt parti som hade framfört negativa synpunkter på Mitt Hjärtas verksamhet.

Uppenbarligen är det så att den f.d. personen från ”Landstingsbevakarna” genom sina synpunkter redovisar den uppfattningen att landstingets planerade övertagande av Bergslagssjukhuset kommer att medföra en bättre vård. Vi har svårt att se det logiska i detta ställningstagande eftersom bevakarna under en lång period har demonstrerat under devisen ”Landstingen bort” eftersom de tydligen ansåg att problemen och bristerna inom vården orsakades av landstingen.

Nils-Åke Grufman, ordförande

Gunnar Stenås, sekreterare

Sjukvårdspartiet - Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons