Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många uppskattade mötesplatser inom kyrkan

Svenska kyrkan i Norberg erbjuder en mängd aktiviteter.

Svar till Halldis Malm (17/2). Tack för dina tankar kring församlingens verksamheter och resurser i din insändare!

Tyvärr har vi inte möjlighet att i dagsläget presentera det hela så fint som Norbergs kommun har gjort i sin fyrfärgsbroschyr. Vi får hänvisa till att kyrkofullmäktiges sammanträden är öppna för allmänheten (där man beslutar om till exempel årsredovisning och budget), kyrkorådets protokoll som är offentliga och finns på församlingsexpeditionen samt informationen som finns tillgänglig i församlingsbladet ”Mitt i byn” och på vår hemsida. Man är naturligtvis alltid välkommen att tala med såväl personal som förtroendevalda om man har frågor eller vill komma med förslag!

Du, och alla andra betalande medlemmar i Svenska kyrkan, är dock med och bidrar till en mängd uppskattade verksamheter och mötesplatser i vår bygd. För att nämna några exempel så driver vi Familjecentralen för småbarn och föräldrar tillsammans med kommun och landsting, det finns en ungdomsgrupp för dem mellan 15-25 år, fyra körer förgyller vårt församlingsliv, frivilliga engagerar sig för att stödja människor nära och i andra länder, enskilda erbjuds samtal, det erbjuds måltidsgemenskap i både Mariagården och sockenstugan i Karbenning, våra kyrkor och vårt kulturarv vårdas med omsorg …

Som ett nav för allt detta finns söndagens gudstjänster och de kyrkliga handlingarna, där vi möts i glädje och sorg vid dop, vigslar och begravningar.

Är man nyfiken på någon verksamhet så är det bara att slinka in på en körövning eller en ungdomskväll och se vad som händer!

Drygt 70 procent av invånarna i Norbergs kommun är medlemmar i Svenska kyrkan. Tillsammans utgör vi Norberg-Karbennings församling. Vi som har fått det särskilda ansvaret att styra och leda verksamheten hoppas att den ska upplevas som meningsfull för många och att vi lyckas vara ”kyrkan mitt i byn” – präglad av omsorg för den enskilda och engagemang för ett gott samhälle.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel