Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många vågar inte ta med barnen

Många föräldrar som tar med barnen på resa är rädda för hur de
andra passagerarna ska reagera. Vissa är så nervösa för bemötandet
att de lämnar de små familjemedlemmarna hemma.

En fjärdedel av föräldrarna som planerar en semester vågar inte ta med sina barn på resan. Det visar en undersökning på Sunshine.co.uk, där 1 762 personer deltog. Mest oroar man sig för att telningarna ska störa de andra passagerarna. 16 procent var också nervösa för hur flygplanspersonalen skulle behandla dem. Men många anser också att det är stressigt att försöka underhålla barnen under flygturen, det svarade 31 procent.

Ungefär 44 procent tyckte i stället att det kändes helt okej att ta med barn under fem år på flygresan. Men att många stör sig framkom också av undersökningen, där hälften av de tillfrågade svarade att de blir störda av andras barn under resan.

Särskilda sektioner

Den kontroversiella frågan om barn på resa har diskuterats flera gånger de senaste åren. Vissa asiatiska flygbolag har infört tysta områden ombord på planen, där barn inte får vara, bland annat Malaysian Airlines och Scoot Airlines. Efterfrågan på hotell där barn inte tillåts växer också, vilket gör att flera charterbolag satsar mer på sådana boenden med vuxenprofil.

I undersökningen på Sunshine.co.uk tyckte hela 78 procent att det var en bra idé med särskilda familjesektioner.