Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mångmiljonär öppnar dinosauriepark

Världens största dinosauriepark har öppnat. Initiativtagare är
den mångmiljonär som beställt en kopia av skeppet Titanic.

De som är nyfikna på hur det kunde se ut på dinosauriernas tid kan resa till Australien. I Queensland har nämligen världens största dinosauriepark öppnat. Det är miljardären Clive Palmer som är initiativtagare till projektet, samma man som nyligen beställde en fullskalig kopia av skeppet Titanic. Parken kallas för Palmersaurus - och enligt Palmer själv ger den valuta för pengarna.

-Det är mycket billigare än att gå till Disneyland, säger han.

Priset för att gå är cirka 624 kronor för en familj på fyra personer. Då får man kika på cirka 160 modeller av dinosaurier, som alla är mellan 2,5 och 22 meter långa och upp till tio meter höga. Många har också rörliga kroppsdelar och verklighetstroget ljud.

Kontroversiellt

Enligt Palmer själv ska parken, förutom att locka turister, också hjälpa oss se värdet i att bevara saker.

-Vi vill inte att vår värld ska få samma slut som dinosaurierna. Vi måste ta hand om miljön bättre och ha ett positivt budskap till folk, säger han.

Men alla är inte nöjda. Några av dinosaurierna har placerats bara meter ifrån ett gästboende i parken, och en T-Rex har satts ut på en golfbana där Australian PGA Championship har hållit sina turneringar. Nu hotar man med att flytta sportevenemanget, skriver Daily Mail.