Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marino Wallsten: Företrädare utnyttjar folks oro över invandring

Annons

Donald Trump-sympatisörer demonstrerar i Kalifornien.

Bengt Södersten (31/3) verkar inte ha läst föregående insändare. Det fanns ingen otydlighet i mitt budskap överhuvudtaget. Prova att läs den igen.

För att ta det en gång till, det finns en stor grupp människor som känner en stor oro över framför allt invandringen, som helt enkelt inte ser någon annan väg än att rösta fram alternativa företrädare till de etablerade partierna. Det finns paralleller att dra till valet av Trump som president, till Brexit-omröstningen och flera andra aktuella val. Samma fenomen, i grunden samma oro hos helt vanliga människor.

Men de är inte rasister. Inte nazister heller, även om Bengt själv gärna vill försöka få det att låta som att någon påstått det. Ett bra exempel på hur man försöker sprida falska uppgifter.

Problemet ligger i att det finns företrädare som står redo i kulisserna, som gärna vill bygga vidare på denna oro hos väljarna. Företrädare som definitivt har rötter i nazistiska organisationer. Företrädare som velat meja ner alla flyktingar med kulspruta på Öresundsbron. Företrädare som låtsas vilja stå för samhällets bästa men drar ned på välfärden i sina budgetförslag. Och ja, som fenomen inte alls långt ifrån varken Italien på 1920-talet eller Tyskland på 1930-talet.

Ett nättroll är en person som skriver uttalanden och inlägg för att provocera, en slags åsiktsmaskin, ofta för att sprida falska uppgifter och alltför ofta, sprida rent hat. Jag är inte rädd för att använda dessa ord.

Marino Wallsten, kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons