Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maten viktigast på kryssningen

God mat och sköna sängar prioriteras när resenärer över 50 år åker på kryssning. Man vill också besöka fler platser under en resa och gärna upptäcka dem på egen hand.

Rederiet MSC Cruises har gjort en stor kartläggning av önskemålen hos den största målgruppen för kryssningar, resenärer över 50 år. Resultatet visar bland annat ett ökat intresse för mat och dryck. Restaurangerna ombord är för de flesta mycket viktigare än till exempel poolen.

Städningen viktig

I hytten är det sängen som är allra viktigast. Hela 99 % av de tillfrågade i undersökningen menar att en bekväm sovplats kommer högst på önskelistan. Men även städningen är viktig. Resenärerna över 50 år är den grupp som sätter mest värde på en välstädad hytt.

Vill upptäcka självaHur bekväm hytten än är vill kryssningsresnärerna besöka flera destinationer under kryssningen, och 94 % uppger att de går i land vid nästan varje stopp. Väl i land vill man helst upptäcka destinationen på egen hand. Resmålet som lockar mest är Karibien, men favorithamnen är Venedig.

Kryssningen får dock inte kosta hur mycket som helst. 94 % av de tillfrågade uppger att ett fördelaktigt pris är viktigast vid valet av kryssning.