Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matpark öppnar i Bologna

Maten lockar redan många till Italien. Det drar Bologna nytta av
- man planerar att bygga en temapark för matintresserade i
staden.

Pasta, pizza, parmesan, prosciutto, balsamvinäger och utsökta viner. Den italienska maten är en ständig anledning att besöka landet. Och nu ska ett enormt matcentrum byggas i Bologna. Man planerar för "Fico Eataly World", en temapark tillägnad alla matälskare. Sammanlagt ska man kunna botanisera bland 86 000 kvadratmeter av mat, delikatesser och vin. Där ska finnas mängder av specialiserade mataffärer, restauranger och matstudios. Initiativtagare är lyxmatkedjan Eataly, tillsammans med Bologna kommun, och tanken är att satsningen ska invigas i november 2015.

"För turister"

Farinetti, som grundat Eataly och som äger kedjan ihop med Kooperativet Coop, hoppas att satsningen ska kunna locka upp emot 10 miljoner turister per år, berättade han för nyhetsbyrån L'Ansa.

Men alla är inte positiva till projektet - bland annat menar kritiker att det kan konkurrera ut lokala, mindre restauranger, skriver tidningen Wanderlust. "Det låter som något för turister. Vi italienare behöver ingen sådan temapark" är andra reaktioner på matparken.