Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattson: "Går inte till historien"

Det blev en väntad bortaviktoria för Västanfors fotbollsdamer på söndagseftermiddagen. Tabelljumbon, tillika nollpoängaren, Romfartuna GIF var numret för litet när lagen möttes i Västerås. Västanfors vann till slut med 2-0.

Västanfors inledde dock darrigt.

– Första tio minuterna var inget vidare alls. Vi var för långsamma i besluten, säger VIF-tränaren Gunnar Mattson.

Sedan fick emellertid Västanforstjejerna fart på benen och bollen.

– Ja, vi jobbade oss in i matchen mer och mer och då blev det bättre och bättre, menar Mattson.

Efter en kvarts spel kom också ledningsmålet. Bollen ditförpassad av Sofia Olander.

– Det var ett bra kombinationsspel med flera tjejer involverade och i höjd med straffområdeslinjen drog Sofia på ett vänsterskott och bollen satt i nättaket, säger Mattson.

VIF tog sedan över alltmer och efter en halvtimmes spel ökade skyttedrottningen Lovisa Hedin på till 2-0.

Ett liknande mål där Hedin lät vänsterdojan tala från distans och bollen letade sig in via stolpen.

– Då var det stabilt. Bättre kvalité och bättre adress på passningarna.

Romfartuna hade sedan ingenting att komma med.

Västanfors försvar höll motståndarna borta från det farliga området, med mycket hjälp av en stabilt spelande målvakt, Fanny Dovås, som styrde och ställde allra längst bak och lade beslag på samtliga långbollar som passerade backlinjen.

– Hon hade en lugn afton, men var ändå bra i mål, berömmer Mattson.

Det var aldrig nära att bli någon spänning i matchen. Västanfors var klassen bättre än hemmalaget och i andra hade man flera lägen att öka på 2-0-ledningen.

– Det kändes ganska lugnt. Vi hade full kontroll. Vi slarvade lite i onödan ibland så de fick någon halvchans, men annars skapade de ingenting, menar Mattson.

– Romfartuna är bättre än vad de varit tidigare. De kämpade och krigade, men fick aldrig till det. Vi är ett bättre lag än vad de är. Andra halvlek var lite sämre. Vi försökte, hade lägen och borde gjort något mål till, men vi spelade mest av matchen, säger Mattson.

Han fortsätter:

– Det blev en vinst med två mål och mer kan man väl inte säga. Det var ingen match som kommer gå till historien. Annars så var det en riktigt dålig gräsplan och det var svårt att få kontroll. Det var visserligen lika för båda lagen, men vi försökte spela mest boll och då drabbade det oss hårdast.

Sofia Olander på mittfältet förtjänar ett extra omnämnande för sin fina insats. För Västanfors återstår nu endast en match av seriespelet. Om två veckor möter man mittenkollegan Forsby FF på bortaplan.

– Vi ska åka dit och försöka göra det bästa av situationen, avslutar Mattson.