Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

May längtar till sin födelsedag

May Sundberg föddes år 1919 i Brattfors. I morgon fyller hon 95 år och firar tillsammans med familj och vänner.

May gick i skolan i Näverkärret. Hon hade tre syskon, Margit, Holger och Erik, men May är den enda som är kvar i livet.

År 1947 gifte sig May med domänverksarbetaren Emanuel Sundberg och paret bosatte sig i Färna. Även May jobbade på domänverket. Hon mjölkade kor, diskade, tvättade fönster och städade lokaler. Hon jobbade också många somrar på plantskolan och inom hemtjänsten.

May har också varit studiesamordnare för ABF och haft hand om cirklar i hantverk, språk och anordnade bussresor. Detta gjorde hon i 30 år under 60-, 70- och 80-talet. I dag är hon sedan en tid pensionerad och tar det lugnt.

– Förr kunde jag sticka och brodera. Trädgårdsarbete stod högt. I dag är jag rullstolsbunden och händerna är stela och onda, men mina krukväxter inne och på altanen sköter jag om med glädje.

År 1956 flyttade May och Emanuel in med barnen Göran och Mayvor. May bor fortfarande kvar i den lägenheten i dag.

May längtar med glädje efter sin födelsedag och hoppas på uppvaktning, men inga presenter.

– Presenter är inte viktiga i min ålder, det är människan som kommer hit på min dag som är det viktigaste för mig, säger May med tårar i ögonen.