Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MC-kriminella åtalas för mordförsök – attackerade kroggäster med kniv och batong

När krogpersonalen bad de tre gästerna att skyla sina Bandidos-emblem blev de förolämpade. Bråket slutade med att flera personer attackerades med batong och höggs med kniv. Ytterligare en person kördes på med bil så att han slungades in i en husvägg.
Nu åtals de tre männen, varav två kommer från Västmanland, misstänkta för försök till mord.

Annons

Larmet om ett bråk på krogen Interpool i Gävle kom in till polisen vid 00-snåret natten mellan den 7 och 8 november. Tre personer på krogen hade börjat bråka med personalen och när två andra gäster ingrep uppstod tumult. Gärningsmännen använde vapen och tillhyggen.

Det ena offret fick flera slag med batong mot huvudet och kroppen och höggs med kniv i magen. Den andre mannen som ingrep fick ett knivhugg i låret och blev slagen med en stol.

De tre gärningsmännen försvann sedan ut från krogen. Ett vittne som följde efter på Södra Kungsgatan ska ha blivit slagen med batong mot huvudet och därefter påkörd med bil så att han flög upp på motorhuven och in i en vägg.

Poliserna som ryckte ut på larmet kunde snabbt gripa de misstänkta, en 22-åring, en 30-åring och en 50-åring, på platsen. De är hemmahörande i Stockholmsområdet respektive Västmanland och är enligt åklagare Peter Olofsson medlemmar i Bandidos i Karlstad.

Tidigare under kvällen, vid 20.39, attackerades personal på biljardkrogen Eightball i Sandviken av samma tre män. Även där ska anledningen ha varit att personalen reagerat på att en eller flera av de misstänkta männen hade synliga Bandidossymboler.

– Krogarna de har besökt har agerat på ett starkt sätt genom att förklara för de här männen att de inte får ha Bandidos-insignier i lokalen. I vart fall den ena hade ett märke som var synligt. Då anser de här männen att de blivit förolämpade å deras klubbs vägnar, säger åklagare Peter Olofsson.

Han har nu väckt åtal mot de tre männen. Händelsen i sandviken rubriceras som misshandel och grovt olaga hot.

Händelserna på och utanför Interpool menar Peter Olofsson rör sig om försök till mord och grov misshandel.

– Jag bedömer bevisläget som bra, även om det det kan vara svårt för vittnen och målsägare att urskilja exakt vem som gjort vad när det blir tumultartade situationer, säger Peter Olofsson.

TV-inslaget: En repris på vår live-sänding morgonen efter mordförsöket inträffat.