Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med hatet som drivkraft

Sebastian Stakset med Niklas MalmborgSebbe Staxx - Musiken. Brotten. BeroendetNorstedts

Annons

BIOGRAFI. Sebastian Stakset är bara tjugonio år gammal, men har en lång karriär bakom sig som kriminell, musiker och pjäsförfattare. Som frontmanen Sebbe Staxx i hiphopgruppen Kartellen har han blivit kritiserad för Kartellens gangsterrap och för att tillsammans med Timbuktu blivit anmäld för sin hotfulla kritik av Jimmie Åkesson.

Boken börjar med att Sebastian har hamnat i häktet i Täby i jan 2006 och är misstänkt för mord. Polisen ljög dock om att offret hade dött men”jag kände ingenting ,jag var ung, dum och fullständigt emotionellt avstängd ”.

Mobbad under uppväxten i Bagarmossen beskriver han hur han ständigt gick omkring med en känsla av att det var något fel på honom. Så växte utanförskapet och hatet mot samhället.

Det här är en viktig berättelse om hur en kriminell karriär skapas och hur hatet mot aina (polisen) blir drivkraften och om hur fängelset skapar lojaliteter med andra som hatar och om hur drogerna förstärker den känslomässiga avtrubbningen. Det är också berättelsen om en kreativitet som får sitt uttryck i musiken och om omvändelsen genom avgiftning, musikkarriären, stödet från kamrater, fotbojan istället för fängelset, kärleken till hustru och barn och framförallt till slut frälsningen till en kristen tro.

Genom frälsningen återuppstår empatin och hatet ebbar ut så långsamt.

Annons