Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med poängkungen i spetsen kliver FAIK upp i serieledning: "Vi börjar bli rutinerade nu"

Efter bortavinsten mot Hallstahammar i fredags tog Fagersta över ledningen från Flyers i hockeytvåan. Trots tunn trupp känns laget starkt, menar lagkaptenen och poängkungen Martin Forss.

Annons

Han har en totalpoäng på 12, med sex mål och sex assist hittills i serien. Martin Forss leder inte bara sitt lag som lagkapten utan även som poängkung.

– Jag har haft lite medstutts, det är kul att bidra med poäng. Jag har fått spela mycket powerplay och det brukar underlätta, säger Martin Forss till Sporten.

Läs mer om FAIK:s vinst mot Hallstahammar här

Martin Forss avgjorde på straff mot ABK under säsongen 2015/16

Men allt har inte varit en dans på rosor för Fagerstalaget under säsongen 2016/17. Det är en tunn trupp, med bara fem backar som kommer till matcherna, och laget skulle behöva plocka in både backar och forwards.

– Vi skulle behöva plocka in fler spelare, men jag vet inte om det är några på gång. Det får du fråga sportchefen om.

Läs också: Bästa räddningsprocenten i karriären

Men det som gör att laget fortsätter vinna är sammanhållningen och att medspelarna litar på varandra på plan, menar Forss.

– Vi har riktigt bra sammanhållning faktiskt, verkar som alla har jäkligt roligt på träningarna och det är bra. Vi har ett spel som vi litar på, som vi faller tillbaka på.

Vad innebär det?

– Det handlar om att vi kan lita på varandra, att man litar på att den man spelar med gör det han ska göra och du gör ditt.

Och det fungerar hos er?

– Ja, det tycker jag. I de flesta matcherna finns förtroendet och ibland faller det ur. Vi tränar på det varje vecka. Vi är ett gäng spelare som har varit med ganska länge och vi börjar bli rutinerade nu.

Annons