Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medaljregn för flygarna

Två guld och ett brons. Det blev skörden för Norbergs flygklubb när SM avgjordes i helgen. Och Per Findahl stod självklart i centrum.

Per Findahl visade att formen från världscuptävlingarna håller i sig när han i helgen tog sitt tionde SM-guld i klassen F1A.

Och till slut var det inget snack om att det var han som skulle få åka hem med guldmedaljen.

– När vi väl räknade ihop allt var det ganska överlägset. Jag är nöjd och flög riktigt bra, samtidigt som mina konkurrenter inte lyckades så bra, säger Per Findahl och fortsätter:

– Ett tioårsjubileum är alltid roligt. Jag hade inte riktigt koll på att det var det tionde guldet, jag blev överraskad när jag kom hem och kollade.

Men det var inte bara Per Findahl som visade klass under SM. Bror Eimar, som tävlar i klassen F1B, revanscherade sig efter en mindre lyckad start och kunde till slut titulera sig bronsmedaljör.

Även när det gällde lagtävlingen kunde Norbergs FK sträcka armarna i luften när resultaten räknades ihop. Per Findahl, Bror Eimar och junioren Robert Westerlund stod även där som SM-guldvinnare.

– Han (Robert Westerlund) halkade in på ett bananskal i vårt lag. Vi kastade in honom som en rookie, men han skötte sig jättebra, berömmer Per Findahl.

Robert Westerlund tävlade i klassen F1A och kom bland de fem främsta flygarna.