Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medan du sov: Använding av olagliga smällare oroar polisen: "Ett samhällsproblem"

Så var natten i Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg.

Annons

Lokalt:

Polisen rapporterar om en lugn natt, utan några allvarligare händelser.

Men i framför allt Västerås och västra Mälardalen smälldes en hel del smällare, vilket fick många att ringa polisen. Polisen beskriver saken som ett samhällsproblem och oroas över risken för bränder och personskador när personerna som smäller blir alltmer vårdslösa.

För Plus-kunder:

102-åriga Edith minns första världskriget ur ett barns ögon

En oväntad vänskap tog sin början i Fagerstahallens bastu: "Vi struntar i vad folk tycker och tänker"

Väder:

Frampå dagen västlig vind eller växlande. Någon minusgrad.

Karta: Så är läget på vägarna

Sverige:

En fullt utvecklad brand rasar i en enplansbyggnad med pizzeria och butiker vid Pilängstorget i Landskrona. Enheter från flera brandstationer är inkallade och släckningsarbetet väntas pågå hela natten.

Internationellt:

Japans premiärminister Shinzo Abe besökte flottbasen Pearl Harbour i Hawaii med USA:s president Barack Obama. "Vi får aldrig upprepa krigets fasor", sade Abe. De båda ledarna uttryckte båda vikten av försoning, på 75-årsdagen för attacken mot flottbasen.

Den svarta lådan tillhörande det ryska militärplanet som störtade på juldagen är i "tillfredsställande skick", enligt ryska myndigheter. Utredare har också fått tillgång till ett videoklipp från ett vittne som filmade planet, en Tupolev 154, när det lyfte, flög och sedan kraschade i Svarta havet.

Kubas nationalförsamling har godkänt en lag som förbjuder statyer som hedrar landets forne president Fidel Castro. Det ska inte heller vara tillåtet att uppkalla offentliga platser efter kommunistledaren.

Antalet kidnappningar i Colombia har fallit med 92 procent sedan år 2000, uppger myndigheter. Hittills i år har 188 kidnappningar anmälts.

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här, skicka sms/mms till 72021, inled meddelandet med "FP" följt av mellanlsag eller mejla [email protected]

Följ oss på sociala medier:

Facebook: Fagersta-Posten

Twitter: @FPNnyheter

Instagram: @fagerstaposten

Annons