Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medmänsklig omsorg

Omsorg. En stor eloge till Norbergs hemtjänst och Öjersbo korttidsboende. Min man har växelvård på Öjersbo korttidsboende, 14 dagar på Öjersbo och 14 dagar hemma. Jag har verkligen fått tillfälle att se hur vården fungerar.

På Öjersbo korttidsvård är all personal mycket mån om sina gäster och visar en mänsklig värme som kan vara ovanlig i vår stressade värld. Vi har möjlighet att träffa både proffsiga arbetsterapeuter och sjukgymnast eftersom de finns i samma hus.

När det gäller hemtjänstpersonalen så beundrar jag verkligen denna fina trevliga och uppmuntrande personal. De är guld värda, jag är stolt över att vi har så duktig personal inom den äldreomsorg som jag känner till.

Vi i Norberg har ju även egen färdtjänst på orten som gör det väldigt smidigt att beställa färdtjänst.

I övriga länet styrs detta från Västerås om jag uppfattat allt rätt. För övrigt är det mycket lätt att komma

i kontakt med vår biståndshandläggare och komma överens om tider som man har god möjlighet att påverka.

Det delas ju ut både stipendier och priser i Norbergs kommun. Jag tycker att Öjersbos verksamhet med all personal och hemtjänst är värda ett omsorgspris för sin medmänsklighet och proffsighet i denna vård.

Det enda jag är negativ till är att dagrehab har lagts ned. Det är många norbergare som hade behov av denna verksamhet, som jag tidigare skrivit i insändare. Snart är det val och det ska bli mycket intressant att se om något politiskt parti har ändrat uppfattning i denna fråga!

Norberg

Dagny Tellner

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel