Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”…men det får man väl inte säga i det här jävla landet” – Jonas Öhrn och Mathias Wiik bjuder på provokativ föreställning med samtal om humorns gränser

Vad får vi skratta åt egentligen? Finns det gränser för vad vi får skämta om?
I kväll framför duon Jonas Öhrn och Mathias Wiik ”… men det får man väl inte säga i det här jävla landet” på 4:e teatern i Västerås. Det är en improviserad föreställning som provokativt utforskar humorns gränser.
Efter föreställningen leder VLT:s kulturredaktör Erik Jersenius ett samtal med 4:e teaterns chef Fredrik Lundqvist samt komikerna Elin Almén och Umit Dag.

Västeråsskådespelarna Jonas Öhrn och Mathias Wiik spelar en serie improviserade föreställningar på 4:e teatern och nu vill de testa humorns gränser. Publiken bestämmer om vad de skämta om bland tabubelagda och kontroversiella ämnen som rasism, sexualitet, skattefrågor, klasstillhörighet, krig, trafiksäkerhet, vård och regler kring övernattningslägenheter.

Efter föreställningen leder VLT:s kulturredaktör Erik Jersenius ett panelsamtal med Elin Almén, Umit Dag och Fredrik Lundqvist om humorns väsen och gränser. Får vi skämta om vad som helst? Varför skrattar vi åt det provokativa och grymma? Kan humor vara förtryckande? Varför kan det i dag vara kontroversiellt att skratta åt det som roade oss förr?

Elin Almén är komikern och skådespelaren som blev nominerad till årets nykomling på Svenska stand up galan 2017. Hon har medverkat i tv-program som ”Släng dig i brunnen”, ”Stand up utan gränser (Comedy central)" och har tillsammans med Josefin Soncks humorserien ”#Flickstreck”. Hon är också programledare i SVT och UR med dokumentärserien ”Har jag något val” och leder program i Sveriges Radios P4 och P3.

Västeråskomikern Umit Dag har medverkat i flera radioprogram och i TV-programmet ”Sveriges modigaste”. Han skämtar om svåra och kontroversiella ämnen som integration, kulturkrockar, svenskhet och vikten av att vara stolt över sitt land.

Regissören Fredrik Lundqvist är chef för den fria teatern 4:e teatern som i huvudsak skapar teater och scen konst för barn- och ungdomar, men också upplåter sin scen för gäster och unga konstutövare.

I kväll klockan 19 spelar Jonas Öhrn och Mathias Wiik ”…men det får man väl inte säga i det här jävla landet” och därefter följer en timmes panelsamtal.