Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Meningslöst namnbyte kostar 5 miljoner kronor

Annons

Att Landstinget Västmanland ska byta namn till Region Västmanland är en mycket högt prioriterad fråga för den rödgröna landstingsledningen. Det får kosta vad som helst. I såväl pengar som att framstå som oansvariga och lättsinniga politiker. Region Västmanland ska det heta – då blir allt så mycket bättre - är det budskap som förmedlas ut.

I juni fick vi moderater tillsammans med andra allianspartier stopp på förslaget och det återremitterades. Vi var många som trodde att de rödgröna nu skulle tänka om. Döm om vår förvåning när det nu kommer förslag om att vid landstingsfullmäktiges sammanträde i november ska frågan om namnbyte behandlas igen, med rekommendationen att landstinget byter namn från och med den 1 januari 2017.

Kostnaden för namnbytet uppskattas till fem miljoner kronor. Det är billigt tycker socialdemokrater, vänsterpartister och miljöpartister i landstinget. I fullmäktigedebatten hävdade landstingsrådet Karin Thorborg (V) att fem miljoner är ju bara 0,0003 % av landstingets budget.  Det är för det första fel, det är mer än så.  Och för landstingets verksamheter är fem miljoner kronor mycket. Jag vet, för jag har frågat dem.

De rödgröna gör sken av att ett namnbyte betyder mycket. Det tvivlar jag inte alls på. Det betyder mycket för deras fåfänga att få byta namn. De vill visa prov på handlingskraft. Tyvärr för västmanlänningarna ger det inte landstinget något mervärde. Det är dyrt och i förlängningen skadligt med en sådan ledning.

Än märkligare är det när vänstern, Miljöpartiet och Socialdemokraterna samtidigt hårt driver frågan om att bilda monsterregion Svealand från och med den 1 januari 2019. Det innebär ytterligare ett namnbyte. Varför då byta namn nu, två år innan?

Tomas Högström (M), oppositionsråd Landstinget Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons