Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mentalt urladdat Västanfors kom inte upp i nivå: "Två dagar räckte inte för att ladda om"

En mental urladdning när laget tog sin första seger förra omgången.
Då klarade Västanfors inte av att ladda om inför tisdagskvällens match mot Nitro/Nora.
– Det var en rejäl urladdning efter vinsten mot Unik, och två dagar räckte inte till för oss att ladda om, säger lagets tränare Alexander Zinkevitch.

Annons

Alexander Zinkevitch tyckte inte att hans lag var riktigt redo mentalt efter den sköna segern i förra omgången.

De positiva vindarna efter säsongens första seger i söndags mot Unik höll inte i sig länge för Västanfors. Under tisdagskvällen föll laget borta mot jumbon Nitro/Nora, med klara 3-7.

– Tyvärr måste jag säga att vi inte räckte till. Det var en rejäl urladdning efter vinsten mot Unik, och två dagar räckte inte till för oss att ladda om. Det var det största problemet, säger Fläktens tränare Alexander Zinkevitch till Sporten och fortsätter:

– Vi ägde inte boll, de ägde mycket boll. Så fort vi fick läge att hålla i den så släppte vi iväg den efter 5-10 sekunder, och det är svårt att bara försvara sig. Vi möter ett skridskostarkt och skickligt lag med några rutinerade spelare som kan avgöra på egen hand, riktigt vassa.

Vad är det som saknas i spelet, som gör att de får ha så mycket boll?

– Det är oskärpa. Det går inte att fokusera och koncentrera sig, det är svårt att ladda om efter en väldigt viktig match som man vinner. Tyvärr, vi får inte så mycket tid att återhämta oss mentalt. Det var det som var avgörande, vi kommer aldrig upp i standard.

Kan man inte tycka att det är svagt av spelare i allsvenskan att inte vara mentalt redo för en match?

– Jag tycker inte att det är svagt, det är ett naturligt moment för många idrottare. Vi har inte så många klasspelare i truppen, så för att vi ska kunna spela och använda skicklighet och klass är vi beroende av att ladda till hundra procent och vara hundra procent redo på banan. Vi har en del spelare som kan avgöra men samtidigt måste alla göra jobbet. Vi måste vara mycket vassare framåt och bakåt, att bara försvara sig går inte.

Förlusten innebär att Västanfors halkar ner på en nionde och näst sista plats i den jämna tabellen, som har bjudit på några överraskande resultat så här långt. Så trots två poäng på de fyra första matcherna ligger laget bara tre poäng från tredjeplatsen i tabellen.

– Sån är serien. Om man kollar på resultaten i kväll skulle jag inte ha förväntat mig att flera av de lagen tappade poäng, till och med Örebro hemma. Det är en jämnare serie i år, alla kan slå alla.

Så ni är inte stressade över att ni måste börja plocka poäng ännu?

– Absolut inte. Vi har spelat tre bortamatcher och fick två poäng från dem, och förlorade hemma mot Ljusdal. Men vi kan bättre än det vi gjorde i dag, det vet killarna.

Nitro/Nora–Västanfors 7-3 (4-2)

Målen: 1-0 (5) Thomas Ahlström, 1-1 (12) Fredrik Rydberg, 2-1 (25) Mattias Söderman, 2-2 (28) Erik Jakobsson, 3-2 (31) Viktor Erlandsson, 4-2 (42, hörna) Sebastian Isaksson, 5-2 (48) Tomas Knutsson, 6-2 (53, hörna) Sebastian Isaksson, 6-3 (69) Oliver Sundström, 7-3 (85) Joel Ronaldsson.

Hörnor: 8-11

Utvisningsminuter: 40-40

Domare: Mikael Lund

Publik: 120

Annons