Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer lönsamt att betala vitet

Annons

I Vanja Leneklints insändare från FP 3/10, beröms skolchefen för att ha undanröjt vitet som hotade vår skola genom att "ta fram ett gediget underlag" till skolinspektionen.

I själva verket anlitades ett konsultföretag, "Värdeskaparna" (som skolchefen uppträder som referens till) samt ytterligare en kvinnlig konsultrektor för Carlssons skola i Stockholm, för sammanlagt en summa av strax under miljonen. En inhyrd rektor som kommer att upprätthålla tjänsten några månader kommer att kosta ytterligare något 100-tals tusen.

För övrigt bör påpekas att huvudlärare och tillsynslärare som VL jämför med de lärare som har extra uppgifter i dagens skola hade avsevärt lägre arvoden än dagens. Förstelärare som inte fanns förr ersätts med 5000 kronor extra per månad till exempel.

Allt detta skedde bland annat på bekostnad av ett pågående projekt i Raoul Wallanderstiftelsens regi som således aldrig fick slutföras. Vem tar ansvar för det kaos och den anarki som råder inom skolan med ett onödigt slöseri som följd. Är det värdeskaparna, medföljande konsulter, skolchef eller berörda politiker?

Det hade möjligen varit mer lönsamt att betala Skolinspektionens böter och behålla den organisation man hade förut. Allt som försämrades när Göran Persson tog bort många viktiga funktioner kunde ju alliansen arbetat för att återställa och förbättra. Tilläggas bör att när min förra insändare publicerades saknades FP på skolan och kommunalkontoret i Skinnskatteberg.

Hugin o Munin

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel