Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer sällskap för ensam pippi

En ensam papegoja i norra länsdelen ska få mer fågelkontakt.

Norra länet. En fågelägare boendes i norra länsdelen måste ta bättre hand om sina fåglar och vidta vissa åtgärder, det har länsstyrelsen beslutat om efter en uppföljande djurskyddskontroll i december.

Bland annat ska en papegoja ha hållits ensam i en för liten bur, och flertalet av fåglarna hade plockat sina fjädrar. Enligt länsstyrelsen kan fjäderplockningen bero på många anledningar, exempelvis sjukdom, understimulering, maten eller brist på UV-ljus.

Fågelägaren ska nu se till att samtliga fåglar hålls i utrymmen som uppfyller storlekskraven, se till så att den ensamma papegojan får möjlighet till social kontakt med andra fåglar, samt förändra fåglarnas fjäderplockningsbeteende. En åtgärdsplan ska också kunna redovisas för länsstyrelsen.

Myndigheten skriver i sitt beslut att det är viktigt för fåglar med sällskap och att de har utrymme nog för sina behov av rörelse och motion.

Elin Hofferek