Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Micke Wisti in som 9:a i Midnattssolsrallyt

Motorsport. Trots motorproblem och en felkörning körde Micke Wisti in på en 9:e placering i Midnattssolsrallyt och kammade hem 2:a plats i klassen D4.

Annons

Midnattssolsrallyt är nu avgjort och Micke Wisti, Fagersta MK, gjorde en enorm prestation då han återupptog kampen trots problem med både motor och en felkörning.

Inför fredagsetappen låg Wisti på en andra plats men en felnavigering på transporten gjorde att han fick ett tidstillägg på hela två minuter.

Under tävlingen uppdagades dessutom ett större motorproblem och Wisti tvingades köra två etapper av tävlingen på bara tre av fyra cylindrar i motorn, något han själv tror ska ha kostat bilen minst 50 hästkrafter.

– Det känns fantastiskt att jag kunnat prestera som jag gjort trots en spikande motor och tidstillägg. Det visar hur långt man kommer om man bara tror, säger Micke Wisti efter tävlingen.