Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miliks jobbiga kväll – när Smederna vände och vann

Indianernas ledde med 13–5 men föll hemma mot Smederna som vände och vann med 48–42 inför 2187 åskådare i Sannahed.
Hemmadebutanten Vaclav Milik fick en mardrömsdebut inför hemmapubliken – men spottade upp sig och vann två heat.

Annons

Vaclav Milik, t h, fick en mardrömsstart i sin hemmadebut för Indianerna. Inledde med två nollor, efter ett stopp, men vann sedan två heat. Körde in sju poäng på sex framträdanden.

För första gången i år kom Indianerna till en match med favoritstämpel på sig efter skrällsegrar mot Rospiggarna och Dackarna i elitseriens inledning. Samtidigt som Smederna inte vunnit sedan andra omgången mot Piraterna och därför kom till Sannahed som tabelljumbo.

Indianerna körde riders replacement för skadade Kenneth Bjerre, övriga förare turades om att ersätta dansken i hans heat.

I Indianerna gjorde årets succévärvning Vaclav Milik hemmadebut. Tjecken var trea i lördagens VM-tävling i Prag och anlände till Sannahed fullpumpad med självförtroende.

Men Milik fick en mardrömsstart inför sin nya svenska hemmapublik. I sitt första framträdande fick tjecken stopp på målrakan sedan snöret till kortslutsanordningen runt högra handleden trasslat in sig i västen så att cykeln stannade. Milik låg då tvåa i heatet bakom Smedernas Grigory Laguta.

Ett stopp som förde Smederna in i matchen via en 5–1-seger. Indianerna inledde annars med två heatsegrar på de tre inledande heatet och fick tidigt en stor ledning, 13–8.

Men efter det sjätte heatet var Smederna ikapp, 18–18, sedan Milik blivit klart sist i sitt andra heat för kvällen.

Milik hade kniven mot strupen när han rullade ut sitt till tredje heat, matchens nionde. Och då gick det vägen. Milik tog starten från innerbanan och vann heatet klart. Tjeckens första heatseger i Sannahed.

Adrian Miedzinski var stekhet och inledde kvällen med tre raka heat segrar innan han plötsligt blev inblandad i en femetta i baken i det tionde heatet vilket innebar att ställningen var 30–30 i paus.

I heat 12 gick Smederna för första gången upp i ledning, 38–34, när Matej Zagar och Mikkel Michelsen tog en femetta mot Milik och en avstannande Piotr Protasiewicz.

När sedan Michael Jepsen Jensen och Pontus Aspgren följde upp med en ny femetta, fram till 43–35, var det godnatt för hemmalaget.

Då spelade det mindre roll att Vaclav Milik tog sin andra heatseger i det näst sista heatet som Indianerna vann med 4–2. Matej Zagar passerade Miedzinski och tog den avgörande tvåpoängaren för Smederna.

Lite av matchvinnare för Smederna blev dansken Mikkel Michelsen som körde in 13 poäng på sex heat från reservplats.

Poäng, Indianerna: Adrian Miedzinski 14 (6 heat), Piotr Protasiewicz 8 (5), Vaclav Milik 7 (6), Victor Palovaara 7 (4), Ludvig Lindgren 3 (4), Bjarne Pedersen 3 (5).

Annons