Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljoner har rullat iväg

När jag sitter här i min kammare och försöker summera en del av den senaste tidens satsningar i Fagersta, blir jag, om inte oroad så i alla fall fundersam över vad som åstadkommits.

Det började för några år sedan då det skulle byggas ett 50+ hus. Resultatet blev att på grund av ointresse lades det bygget ned. Troligtvis för dyrt för oss vanliga Fagerstabor.

Sedan kom projektet köpcentret. Efter att det hela stötts och blötts med norrmännen som var initiativtagarna, bland annat skulle huset lik en kameleont ändra färg efter omgivningen. Detta om något borde ha varnat för ugglor

i mossen, men icke.

Sedan kom Sjöhagen-projektet med strandnära tomter. Det är lätt att vara efterklok men att rådgöra med bankerna före beslutet hade kanske inte varit så dumt. Man kan även ta med bygget av LSS-huset på gamla Templarbiografens tomt. Tro det eller ej men man valde att bygga på hälleberget. Troligtvis fördyrades bygget med uppskattningsvis 10 miljoner skattekronor.

Trångt blev det också mot gatan nedanför. I stället kunde man ha byggt där modulerna stod en gång

i tiden. Men det kanske inte var lika noga med var den typen av människor förvarades.

I runda slängar har kommunen plöjt ned cirka 2 miljoner för köpcentret och cirka 4,5 miljoner för Sjöhagenprojektet, summa 6,5 miljoner i backen. Lägg sedan till beloppet för LSS-bygget på X antal miljoner så blir det en hel del skattekronor som kunde använts mera ansvarsfullt.

Kalle på kammarn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel