Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mineralskatt? Nej tack!

Blir det mer gruvor om en mineralskatt genomförs? Det tror i alla fall Vänsterpartiet (Jonas Sjöstedt) som vill införa en skatt på 10 procent av värdet på mineral som brutits av ett gruvföretag.

Svaret är givet, det blir mindre med gruvor och gruvprojekt blir allt svårare att finansiera.

Det man i stället bör göra är att uppmuntra både nya och gamla företag att investera i gruvnäringen som ger möjligheter till fler jobb, inflyttning och utbildningsmöjligheter.

Vi har i norra Västmanland ett utbildningsförbund som erbjuder utbildning för både ungdomar och vuxenstuderande. Redan i dag finns det Teknikcollege och många av utbuden passar bland annat gruvnäringen. Eftersom arbetslösheten är stor, särskilt bland unga, är gruvdriften en viktig del för vår arbetsmarknad, både nu och i framtiden.

Här i Fagersta kretsar ju mycket om borr- och stål som många av våra företag sysslar med och hela Bergslagen skulle få ett uppsving av gruvnäringen. Har vi en vettig politik som gynnar vår tillväxt i norra Västmanland och Bergslagen kan vi dra nytta av detta och säkra fler arbetstillfällen.

Alliansregeringen investerar i gruv- och stålforskning för att stärka den svenska gruvnäringen. Vår mineralpolitik fokuserar på miljömässigt hållbara gruvor, fler gruvjobb och en utvecklad infrastruktur. Alliansens politik gynnar Bergslagens tillväxt.

Gruppledare (M) i riksdagens näringsutskott

Johan Johansson

Riksdagsledamot (M) Näringsutskottet

Jan Johansson

Gruppledare (M) Fagersta

Jessica Polfjärd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel