Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minister på besök

Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd besökte Atlas Copco Secoroc i Fagersta under måndagen.

Fagersta. Ministern fick under det drygt timslånga besöket en inblick i vad Fagerstaföretaget sysslar med och vilka frågor de anser vara viktiga inför framtiden.

Bland annat då förstås frågor som rör infrastruktur. Atlas Copco Secoroc har som bekant kunder runt om i världen och är därför väldigt beroende av väl fungerande transporter.

Atlas Copco Secoroc använder till övervägande del båt för de längre transporterna, och då lastbil för att frakta produkterna till hamnen i Göteborg.

– Då får exempelvis en utbyggnad av E20 i Västra Götaland, som ändå ligger en bra bit från Fagersta, effekt också här, säger Catharina Elmsäter-Svärd.

Besöket i Fagersta avslutades vid Atlas Copco Secorocs distributionscenter där ministern fick möjlighet att titta närmare på de olika produkter som företaget tillverkar i Fagersta.

Jörgen Hjerpe